Integrated Cardiology

Integrated Cardiology – Holland

The concept for this Integrated Cardiology office began with a list of descriptive words formulated by the doctor who will practice here.

Words like reflective, natural, harmonious, non- sterile and “home like” drove the design. He was resolute on using environmentally conscious finishes and furnishings to provide a congruent foundation for his practice’s centripetal mission.

The attention to earth friendly choices and materials, combined with colors from nature is meant to assure patients that this is a place of natural healing.

“In designing our space we wanted to create a healing environment that brought in elements from the outside, while using ecologically sensitive materials, and creating an energy inside the space that was calming and harmonious. Shawn was able to beautifully tie these elements together using her knowledge of Feng Shui and personal experience in the holistic healing professions. The physical space was transformed both cosmetically and energetically into a healing space that allows one’s inner being to harmonize with the natural world despite being indoors. This was accomplished on a limited budget and in a timely fashion. Thanks, Shawn for allowing my vision to manifest. Patients continue to be amazed at how office design can bring about harmony in one’s physical, mental, emotional and spiritual states.”

-Dr. David J.M.D.

Still Yoga Studio

Still Yoga Studio

Concept proposal for a small yoga studio in Michigan, integrating specific parameters.  Reception/Retail area, Studio spaces, Waiting room, Dressing Room, and Lavatories and Locker area, included.  FF&E specifications also included in the proposal, to provide turn key project.

Riverbend Oncology

Riverbend Oncology

This concept was developed while working with a Healthcare design team.  Evidence based design was the foundation for the entire concept, integrating the most up to date research available to design a space that supports optimal comfort, function and ultimately, healing.

German Auto

German Auto – Grand Rapids

The re-design of this foreign auto repair shop was inspired by the interiors of the the sleek automobiles that are repaired there. Color cues were taken from the existing Herman Miller Airline Seating and the clients’ collection of Bosch Brand posters. Shades of cool grey paint and new carpet, add to the feel of a luxury automobile interior.

“My business partner and I hired Shawn at Align to assist us in a remodeling of our office and waiting room area. Neither of us are very skilled in the area of design so we were very happy to have the assistance. Shawn was able to take our very rough description of what we wanted and turn it into a design that exceeded our expectations. She brought wonderful ideas to the table that we never even considered. After the design was finalized she followed up regularly with us and communicated directly with the contractor to save us time. We highly recommend Align design.”-Ben Z.

Grand Coney

Grand Coney

 

The newest addition to the Grand Coney chain got a total renovation, complete with booth seating and the signature diner counter. Highly durable and easily cleanable finishes were chosen, to facilitate the non- stop flow of traffic into the restaurant.

Visit us on Houzz to see before photos of this project.

JU Sushi Lounge – Forest Hills

JU Sushi Lounge – Forest Hills

Once a steakhouse, this restaurant was re-fashioned into a sushi restaurant with an upscale, club feel.

Think Design contracted with Align Design to do space planning and to design a water feature that would comply with code issues near an open stairway.

Vizcom Media

Vizcom Media

A large format printing company, bursting at the seams, needed a new home for their operation and expanding staff that included the merging of a trade show display company and space for a showroom.

VizCom’s gray and green logo, with an emphasis on the diagonal of the letter V in the company’s name, set the tone for the crisp and modern design concept that the owners were looking for. Geometric lighting choices, and linear patterns in the flooring carry the concept all the way through.

A new, air lock entry was created at the far end of the 50,000 square foot space. Setting the walls on a diagonal, directed the placement of the reception area.

A custom, bi-level reception desk with a waterfall, granite front greets visitors as they enter the space. A custom slatwall, mimicking a V, provides a delineation of reception area and showroom without hiding what lies beyond.

A casual lounge area at the opposite end of the showroom, also with a custom built bi level coffee bar, provides a place to sit down with customers and talk over their choices. The porcelain flooring and slat wall were also placed diagonally to flow with the overall concept.

Night Cap Lounge

Night Cap Lounge

Concept proposal for a small nightclub in Grand Rapids, MI.

Lighting plan, furnishing and finish schedules and rendering included.

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
error: Content is protected !!